T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

“Geleneksel Ekmeklerin Bilimsel Yöntemlerle Geliştirilerek Gıda Üretim ve Hizmet Sektörüne Kazandırılması” Projesi Kapsamında Yapılan Çalışmalar

“Geleneksel Ekmeklerin Bilimsel Yöntemlerle Geliştirilerek Gıda Üretim ve Hizmet Sektörüne Kazandırılması” Projesi Kapsamında Yapılan Çalışmalar

 24.12.2015 tarihinde Balıkesir İli Dursunbey İlçesi’nde Adaören Köyü’nde;yakın zamana kadar yapılmakta olan “Kabak Ekmeği” geleneğini yerinde yaptığımız araştırmayla; Köyün sakinlerinden Hasan Hüseyin Bey’in ailesi ve köyün hanımları ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa ÇALTI ve İMKB Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğretmenlerinden  Gıda Tek. Mikrobiyolojisi Analiz Lab. Şefi Kadirye KAHRAMAN, Gıda Tek. Alan Şefi Elif ALADAĞ ve  Gıda Tek. Hububat İşletme Şefi İclal ORAL tarafından “Kabak Ekmeğinin” yapılışının her aşaması kayıt altına alınmıştır.

  • DSC_0554
  • DSC_0573
  • DSC_0619
  • DSC_0650
  • DSCN2960
  • DSCN2963
  • DSCN2970
  • DSCN2985
  • DSCN3032
  • DSCN3166
  • DSCN3206
  • DSCN3211
  • DSCN3253
  • DSCN3267